Bir Sayfa Seçin

Y Kuşağı Konuşmacıları

J. Ana Donaldson, Amerika.

Donalson, yüksek lisans ve doktora derecelerini öğretim teknolojileri alanında Northern Illinois Üniversitesinde tamamladı. AECT (Association for Educational Communications and Technology)’nin 2011-2012 yıllarında başkanligini yapti.  2009 yılında öğretim teknolojileri alanında Northern Iowa Üniversitesinden Prof. Doç. Dr. olarak emekliğe ayrıldı. Sınıf ortamlarında öğretim yanı sıra çevrimiçi öğrenme ortamlarının yaratılmasında deneyimleri vardır. Donaldson’ın yayınlanmış iki kitabı ve yayınlanmakta olan bir kitabı mevcuttur. Donalson’ın yayınları, uluslararası sunumları bulunmaktadır. Şu anda Walden üniversitesinde Eğitim Teknolojileri programında fakülte üyesidir.

Ebba Ossiannilsson, İsveç.

Ossiannilsson, Oulu üniversitesinden yüksek öğretim kurumlarında uzaktan eğitm kalite çalışmları hakkında doktorasını tamamladı. Daha önce tıp alanında dereceleri bulunan Ossiannilsson’ın yaşam boyu öğrenme, teknolojinin kullanımı, digital öğrenme ortamları, yeni nesil öğrenmeler konusunda yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası projelerde danışmanlık görevi bulunmktadır. Uluslararası ve ulusal dergilerde hakemlik görevi bulunan Ossiannilsson, UNESCO, HEA ave LERU, U21 gibi kuruluşlar için çalışmaktadır. Ossiannilsson, yayınları bulunmktadır. Sosyal medya ve soyal ağlarda teknolojinin kullanının eğitim sektöründeki yeri konularında aktif çalışmları ve rolleri bulunmkatadır.

Nellie Deutsch, Kanada.

Phoenix Universitesinde doktorasını tamamlayan Deutsch, yüksek öğretimde öğreticilerin çevrimiçi öğretme tecrübelerini çalıştı. Integrating Technology for Active Lifelong Learning (IT4ALL) ‘in kurucusudur. Mesleki gelişim çalıştayları gruplarına hizmet veren Deutsch, farklı projelerde ve girişimciliklerde rol aldı. Aynı zamanda Connecting Online for Instruction and Learning etkinliğinin kurucudur. Moodle, WebQuests, Professional Electronic Portfolios (PEP), web 2.0 tools, social networks, and wikis kullanmada eğitim danışmanlığı yapanDeutsch, çevrimiçi derlerin gelişimi ve faydanılmasında çalışmalarda bulunmaktadır

Ramesh Chander Sharma, Hindistan.

Yüksek lisans, doktorasını eğitim teknolojileri alanında Maharshi Dayanand Universitesinde tamamladı. Aynı zamanda uzaktan eğitim alanında da derece alma hakkı kazandı.  2009 dan 2011 e kadar Guyana Üniversitesinde uzaktan eğitim ve sürekli eğitim enstitüsünün başkanlığını yaptı. Asian Journal of Distance Education da ortak editor görevi olan Sharma, çeşitli uluslararası dergilerin hakem kurulunda yer almaktadır. 5 yayınlanmış kitabı, 65 kitap bölümü, 61 yayını ve 37 kitab değerlendirmesi çalışması bulunan Sharma, Guyana Üniversitesinde uzaktan eğitim direktörüdür. Uzaktan eğitim, mesleki gelişim, yönetim alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

Fahriye Altınay, KKTC

Eğitim Yönetimi alanında doktora programından mezun oldu. Daha sonra, Eğitim Teknolojileri alanında Middlesex University’de doktora programını tamamladı. Uzaktan Eğitim Merkezi yönetim kurulu üyesidir. Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence’e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez başkanlığında görev almaktadır. İki (2) ulusal kitap, iki (2) uluslararası kitap yayını, altı (6) SSCI indexde yer alan makalesi, yedi (7) uluslararası (British Education Index, ERIC, Science Direct, Scopus, etc. taranan) makalesi vardır. Yüksek öğretimde kalite ve akreditasyon görevi, uluslararsı dergilerde editörlük görevi ve on (10) dergide hakem kurul üyesi görevinde bulunmakadır. Aynı zamanda British Educational Research Association, E-learning Association, Association of Educational Communication and Technology, Sustainable Development Association, Global Universities in Distance Education da  uluslararası aktif üyeliği bulunmaktadır.

 

Işık Deliorman Aydın / Kurucu ve Genel Müdür

Kariyerinin 22 yılını BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe geçirmiştir. Aralık 1988’de kuruluş aşamasındaki HP Türkiye ekibine katılmıştır. 2005 yılının şubat ayına kadar, Servis ve Satış Operasyonlarından, Yönetim Sistem ve Kalitesi ve Planlamaya; İnsan Kaynaklarından, Birleşme PMO ve Entegrasyonuna; Pazarlama ve İş Geliştirmeden, Müşteri ve İş Ortakları Deneyimine kadar birçok ulusal ve uluslararası rol ve projede Direktör ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. Mart 2005’te Microsoft Türkiye ekibine, Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Deliorman Aydın, o dönemdeki önemli değişim sürecinde, İnsan Kaynakları Yönetimi; 2008’den itibaren de Müşteri ve İş Ortakları İlişki Yönetimi rollerini üstlenmiştir. 25 Nisan 2011’de ‘Yöneticinin Yol Arkadaşı’ misyonuyla Novida Stratejik Yönetim Hizmetleri’ni kurmuş ve Genel Müdürlüğünü üstlenmiştir.

Profesyonel hayatı boyunca birçok projeye ve en-iyi-uygulamaya imza atan, yerel ve uluslararası başarı ve takdir ödülleri alan Deliorman Aydın, yönetim sistemi, liderlik, strateji, iş (pazara-gidiş) modeli, pazarlama ve iş geliştirme, müşteri deneyimi, planlama, hayata geçirme, operasyon, süreç yönetimi, insan yönetimi, kültürel ve organizasyonel gelişim, değişim yönetimi, yenilikçilik (inovasyon) alanlarında aktif ve etkili çalışmalarda bulunmaktadır.

Kadın girişimcilik, yönetim, strateji, yenilikçilik ve bilişim teknolojileri konularında Sivil Toplum Kuruluşlarını desteklemektedir. TurkishWIN (Turkish Women’s International Network) Kurucu Üyesi ve TFD (Türkiye Fütüristler Derneği) Yedek Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Üye olduğu diğer kuruluşlar: TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Teknoloji Komisyonu, Kalite Derneği, KAGİDER (Türkiye Kadın Girişmciler Derneği), Peter Drucker Türkiye Platformu, TÜSİAD Bilgi Toplumu Grubu (misafir üye), PMI Türkiye, ICF (International Coaching Federation), WeConnect. 2011 Kalder EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Değerlendiricileri arasında yer almıştır.

İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği mezunu olup, York International University ve Robert Kennedy College ortak tasarımı olan ‘Stratejik Düşünce ve Liderlik, İnovasyon, Kültür ve Değişim Yönetimi’ konularında yüksek lisans programını tamamlamıştır. Bitirme tez konusu ‘Yenilikçilik ve Gönüllü Katılım (Engagement)’ üzerinedir. Tez araştırmasını, Türkiye’nin ileri gelen Ar-Ge ve teknoloji firmasında gerçekleştirmiştir. SolutionPeople tarafından geliştirilmiş ‘Yenilikçilik (Inovasyon) ve KnowBrainer’ Eğitimci sertifikasına sahiptir. ICF tarafından akredite edilmiş CTI (Coaches Training Institute) tarafından verilen koçluk programına katılmakta olup, profesyonel ve iş koçluğu konusunda hizmet sunmaktadır.

Işık Deliorman Aydın, KobiEfor Dergisi’nde 30 sayı boyunca köşe yazarlığı yapmış olup; halen Optimist (Yönetim, Yenilikçilik ve Girişimcilik) Dergisi’nde ‘Yönetim, Değişim ve Yenilikçilik’ konularında yazılar yazmakta. Yönetim, Bilişim ve Yenilikçiliğin farklı boyutlarında seminerler vermekte, konuşmalar yapmakta, panellere katılmakta, çalıştay yönetmekte ve moderasyon yapmaktadır. ‘Speaker Agency’de konuşmacı ve çalıştay/panel moderatörü olarak yer almaktadır. isikaydinnovida bloğunu yayınlamaktadır. LinkedIn’de 1.000’in üzerinde üyeyi bir araya getiren ‘Turkish Innovators Grubu’nu yönetmektedir.

İngilizce dışında, Fransızca ve Almanca bilen Deliorman Aydın, evli ve iki kız çocuğu annesidir.

Seçil Ece Yılmaz “Kurucu Başkan / Eğitmen & Tasarım Uzmanı”

‘Işık Üniversitesi Executive MBA Yönetici İşletme Programı’nda Master yaptığı dönemde Bankacılık Sektörü Çağrı Merkezlerinde Müşteri İlişkileri üzerinde uzmanlaştı. Aynı dönemde ‘Hizmet Sektöründe e-CRM Uygulamaları ve Müşteri Sadakati’ konusunda bir araştırma projesi hazırladı.

2004’ten itibaren eğitim sektöründe devam ettirdiği eğitmenlik kariyeri boyunca yazılı ve sözlü iletişim, müşteri ilişkileri ve kişisel gelişim alanlarında pek çok kuruluşun eğitimlerini gerçekleştirdi, danışmanlık hizmetleri verdi.  2008 yılında İş Dünyası Profesyonellerine yönelik Türkiye’nin ilk yazışma teknikleri eğitim kurumu olan “TrimTab Eğitim Danışmanlık’ı” kurdu. 2012 yılında digital dönüşüme ayak uydurdu hizmetlerini digital çağın getirdiği yeni yetkinlikler ve bu yetkinliklerin eğitim tasarımları konusunda kurucu başkanı olduğu “Gel Geliselim” markası ile güncelledi.

Doruktan Türker

Saint Michel Fransız Koleji’nin ardından eğitimini İstanbul Üniversitesi Radyo-TV Yayıncılığı bölümünde sürdüren Doruktan Türker, iletişim eğitiminin son yılında, TRT İstanbul Radyosu’nda çalışmaya başladı. TRT’de Tiyatro-Eğlence ve Çok Sesli Müzik bölümlerinde stajyer prodüktör olarak çalışan Türker, birçok programın yapımında görev aldı. Ardından, Türkiye’nin ilk ulusal radyosu olan Radyo Kulüp’ün (bugünkü adı ile Radyo D) kurucu kadrosu arasında yer aldı.

1993-1996 yılları arasında Radyo Kulüp’te Sabah Kahvesi, Akdeniz Saati, Siesta, Dünya Listelerinden, Amfora, Sığınak, Herşeyin Ötesi, Gece Yaşayanlar ve Farenin Kuyruğu (Türkiye özel radyolarının ilk bilgi teknolojileri programı) isimli programlarda yapımcı ve sunuculuk görevlerinin yanı sıra, gece kuşağında da yayın sorumlusu olarak çalıştı. Kanal D, Radyo Kulüp ortak yapımı olan bilgisayar animasyon destekli ilk radyo yayını Başka Türkiye Yok Programı’nın sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlendi. Bunlarla birlikte kuruluşundan itibaren içinde yer aldığı Anadolu Ajansı’nın radyo istasyonu ‘Radyo Anadolu’nun İstanbul bölgesinde Yayın Yönetmenliği görevine devam etti.

Peşisıra 1. Dünya Hava Oyunları Uluslararası Basın Merkezi’nin koordinatörlüğünü yürüten Türker, Hava Oyunları’nın tüm Dünya’da pazarlanan 13 bölümlük Altius isimli belgeselinin bazı bölümlerine yönetmen ve yönetmen yardımcısı olarak imza attı. Ardından yine Doğan Grubu yayınlarından Fanatik ve Posta Gazeteleri’nde sayfa sekreteri olarak çalıştı. Tüm bu süreçte aralarında dönemlerinin popüler yayınları Paramatik ve .Net de bulunan birçok dergiye teknoloji sayfaları ve yazıları hazırladı.

Doğan Grubu’nda geçen dönemin ardından, 1998 yılbaşıyla beraber 1 Numara Hearst Yayıncılık bünyesinde yer alan PCWeek (eWeek) adındaki haftalık BT sektörü dergisinin çıkarılması çalışmalarına katıldı ve Masaüstü ve Mobil Sistemler Editörü olarak görev aldı. 1999 Ağustos ayında DBR bünyesindeki haftalık BT yayını InformationWeek Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü üstlenen Türker, 2000 Aralık ayı başına kadar bu görevini sürdürdü.

2000 Aralık – 2002 Nisan tarihleri arasında Orsa Stratejik İletişim Danışmanlığı firmasında BT sektörüne yönelik uzman danışman olarak hizmet veren Türker, 2004 ortalarına kadar da Computerworld Türkiye yayınının Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. 2001 Mayıs’ı ile 2003 Aralık ayları arasında Radyo Kozmos 92.3’te ‘Uyumsuz’ ve ‘Müzik Güncesi’ programlarını hazırlayıp sunan Türker, 2004-2005 yıllarında Technology Channel Türkiye’de yayınlanan ‘TRON’ ve ‘Keyif’ programlarının yapımcı ve sunuculuğunu üstlendi.

2004’ten sonra Home & Technology dergisinde editör, Boys Toys dergisinde Yazı İşleri Müdürü, Digitallife dergisinde ise Yayın Yönetmenliği görevlerini sütlenen Türker, aynı tarihlerde paralel olarak Onnova A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Sanfo A.Ş.’de Genel Müdürlük görevlerinde bulundu.

Doruktan Türker 2007 Eylül ayında İnterpromedya bünyesinde yayınlanan Türkiye’nin en eski teknoloji haber portali Btnet.com.tr’nin Yayın Yönetmeni olarak yeniden yapılanma çalışmalarını yürüttü.

2010 yılı başında Türkiye’nin önemli gençlik pazarlaması gruplarından birisi olan YoutHolding’in Dubai ofisini kurmak için, Btnet.com.tr’deki görevinden ayrıldı. Dubai ofisinin açılmasından sonra, kendi projelerine odaklanmaya karar veren Türker, 2011 Ocak ayında gruptan ayrıldı.

Doruktan Türker, 2011’den bu yana aralarında pazarlama, teknoloji, dijital şirketler için yatırımcı ilişkileri, yönetim, medya, içerik ve etkinlik yönetimi gibi başlıkların bulunduğu çeşitli uzmanlıklarda danışmanlık, konuşmacılık, eğitmenlik ve moderatörlük yapıyor. Türker, bu takvim içerisinde, 23 ülkeden 244 konuşmacının ve 32 ülkeden 3000’den fazla ziyaretçinin katıldığı Bilişim Zirvesi – ICT Summit Eurasia 2011 etkinliğinin de İçerik Yöneticiliği’ni gerçekleştirdi.

1982-1995 yılları arasında amatör ve profesyonel olarak tiyatro oyunculuğu da yapan Doruktan Türker, ‘yönetim-organizasyon’ dalında lisans, ‘sinema’ dalında yüksek lisans sahibidir ve bir dönem Maltepe Üniversitesi’nde ‘Internet’te Reklam ve Halkla İlişkiler’ başlıklı dersler vermiştir. İleri düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Türker, 18 yıllık evli ve bir çocuk babasıdır.

Ercüment Büyükşener

2002 yılında PCWORLD Dergisinde Web Designer ve Teknoloji Editörü olarak görev alan Ercüment Büyükşener, 2003 yılında tamamen internet üzerinde konumlandırdığı “Hayal Akademisi” yeni nesil iletişim hizmetleri markasını hayata geçirdi. 2005 yılına kadar sektöründe öncü firmalara dijital projeler hazırladı. 2005 yılında birçok dizüstü bilgisayar markasına da elektronik reklamcılık ve dijital iletişim alanında proje danışmanlığı yapmaya devam etti.

İnternet girişimciliğine 2006 yılında başlayan Büyükşener, SONY markasından bağımsız olarak oluşturduğu Kulüp VAIO Türkiye markasını, 2007 yılında SONY Avrupa’ya kabul ettirerek, projesiyle 21 ülkeye örnek gösterildi. Büyükşener, Sony’deki uluslararası görevi dışında; dijital iletişim alanında PR, Reklam ajanslarına ve markalara kendi şirketi üzerinden “Sosyal Medya ve Dijital İletişim Danışmanlığı” hizmeti vermektedir.

Büyükşener’in ofisten tamamen bağımsız, mobil ofis anlayışıyla, hizmet veren Hayal Akademisi şirketindeki kurucu ortaklığı ise halen devam etmektedir.

Akademik alanda ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programına bağlı bir şekilde “Sosyal Medya ve Dijital İletişim” derslerini “Öğretim Görevlisi” ünvanıyla 2011 yılından bu yana, 2010 yılından bu yana ise Kadir Has Üniversitesi / Sosyal Medya Akademisi programında eğitim vermeye devam etmektedir.

Profesyonel iş hayatının yanı sıra “Sosyal Medya, Marka Toplulukları, Dijital İletişim ve Yeni Çağın Meslekleri” konusunda üniversiteler başta olmak üzere birçok seminer, kurultay ve workshopta konuşmacı olarak yer almıştır. Kişisel blogu olan http://www.ercument.org ‘ta sektör ve kişisel tecrübelerini yazmaktadır.

Abdullah Bozgeyik

Anadolu Üniversitesi sonrası iş hayatına bankacılık (MT) eğitimi alarak başlayan Bozgeyik, 11 yıl bir kamu bankasında çeşitli görevlerde ve müdürlüklerde çalışmıştır. Banka sonrası, 1998 yılında danışmanlık sektörüne geçmiş, 2001 yılından bu yana ise eğitmenliğin yanında ayrıca çeşitli ‘Özel’ ve ‘Yabancı’ üniversitelerin ‘İşletme Lisans’, ‘Yüksek Lisans’ ve ‘Uzaktan Eğitim’ programlarında Öğretim görevlisi olarak ‘İşletme’, ‘Yönetim’, ‘BT’ ve ‘Kişisel Gelişim’ konularında dersler vermektedir. Yaptığı projeler kapsamında bazı dönemlerde üst düzey yönetici olarak da çalışan Bozgeyik 2002 yılında bir yönetim danışmanlığı ve BT firmasının Genel müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Bozgeyik eğitmen ve danışman olarak çeşitli konularda danışmanlık firmaları adına ‘genel katılıma açık’ ve ‘şirkete özel’ eğitimler vermekte, çalışmalar yapmaktadır. Sosyal sorumluluk kapsamında ise çeşitli projeler yapan Bozgeyik, ayrıca Fahri danışman olarak çeşitli kurum ve kuruluşlara yapılan çalışmalar için destek olmaktadır. Bozgeyik’in “Krizleri fırsata Dönüştürmek”, “Girişimcilere Yol Haritası”, “Rekabet avantajı için Müşteri İlişkileri Yönetimi”, “Plazalar Vadisi” ve “Aynadaki Yüz” isimli yayınlanmış kitapları yanında çok sayıda dergi ve web sitesinde yazıları yayınlanmaktadır.

 

Kadri DEMİR

POLDY A.Ş.

Kurucu / Yönetici Ortak

1969 yılında Ankara’da doğan Kadri DEMİR, orta öğrenimini Ankara Gazi Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümünde, Uludağ Üniversitesinde Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama bölümünde Ön Lisans, İşletme bölümünde ise Lisans öğrenimi yaptı.

1989 yılında iş hayatına Andersen Consulting, FIN-PAC Projesinde Analist Programcı / Proje Yöneticisi olarak başlayan DEMİR; Yazılım şirketlerinin yalnız tek konuda faaliyet göstermesi vizyonundan yola çıkarak 1993 yılında Türkiye’nin İlk İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi olan POLDY İnsan Kaynakları Yönetim Sistemini hayata geçirmek için Betül Demir ile birlikte şirket kurdu. Şirket kurulduğundan bu yana yalnızca İnsan Kaynakları konusunda yazılım ve teknoloji geliştirmektedir. Sistem en son olarak web ve cloud üzerinde çalışır hale getirilmiştir.

Internet üzerinde bireysel / kurumsal profiller ve envanterler üzerine sistemler geliştirilmesine yönelik analiz ve içeriklerin belirlenmesi sağlamak üzere çalışmalar ve araştırmalar yapmaktadır.

Kadri DEMİR; TOSYÖV – Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfında Mütevelli Heyeti Üyesi, PERYÖN – Personel Yönetimi Derneği ve YDD – Yönetim Danışmanları Derneği üyesidir.

Yenibiriş Dünyası Dergisinde Teknoloji, Kobi-Efor Dergisinde İş ve İnsan sayfalarında köşe yazarlığı yapmaktadır.