Bir Sayfa Seçin

ÇOCUKLAR İÇİN HAYAL MÜHENDİSLİĞİ 

Hayal kurmak nadir değildir. Harvard psikologları tarafından yürütülen bir araştırma, zamanın yaklaşık yüzde 47’sinde hayal kurma eğiliminde olduğumuzu buldu. Thomas Edison, Mark Twain ve Albert Einstein gibi toplumumuzun en yenilikçi değişim yaratıcıları, sanatçıları ve mucitlerinden bazıları ünlü hayalperestlerdi.

Bill Gates başarı sırlarını açıklarken; “ben hayallerinin peşinde koşan bir hayalperestim”

Çocuklara büyük hayal kurmayı öğretin. Çocuklara yüksek beklentilere sahip olmayı öğretin.  Çocukların büyümesine, beceriler geliştirmesine ve neler başarabileceklerini keşfetmelerine kesinlikle yardımcı olacaktır. Hayallerin gerçekleşmesi hayal gücü kaslarının gelişmesi ve mühendis gibi tasarlanmasıyla olur.

Hayal gücü, insanın duyularına sadece onun hayalinde olan gerçekte mevcut olmayan şeylerin zihinsel imgelerini veya kavramlarını oluşturabilme yeteneği… Hayal gücü bir süper güç gibidir, her şeyi yaratmanın başlangıç ​​noktasıdır. Hayal gücü kasları da diğer kaslarımız gibi egzersiz yaparak güçlenir.

Hayal mühendisliği, kişinin günün birinde gerçekleşmesini ümit ettiği özgün hayallerinin gerçeğe dönüşümünü sağlayan “mimarı akıl”dır.

Dijital bilgi çağında yaşanan her şey hayalleriyle tasarlanarak öğrenilen mühendisliğin eseri… Bir bakıma hayatımız, hayal mühendisliğinin eseri. Dün birer hayal olan; uçaklar, helikopterler, otomobiller, uçan bisikletler, ağaç evler, insan gibi düşünen makineler, robotlar ve hepsi bugünse bir gerçektir.

Eğitim İçeriği

  • Hayal, hayalperest, hayal gücü, hayal mühendisliği kavramları
  • Çocukların hayallerinin ortaya çıkartılması ve vizyon çerçevesinde birleştirilmesi
  • Hayal gücü kaslarını geliştirecek çalışmalar
  • Hayallerin gerçekleşmesinde “Hayal Mühendisliği” tekniği

 EĞİTMEN: Levent Karadağ

 Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden 1988’de mezun oldu. 1986 -1990 arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi başta olmak üzere birçok özel eğitim kurumunda ‘bilgisayar programlama’ dersleri verdi. Türkiye’nin önde gelen firmalarında Sistem Analisti, Takım Lideri, Proje Yöneticisi, Bilgi Sistemleri Yöneticisi, İş Geliştirme ve Pazarlama Yöneticiliği, Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. Karadağ, çok sayıda Üniversitenin “Sektör Danışma Kurulu Üyeliği”nde yer almış. Yıldız Teknik Üniversitesi BÖTE bölümünde yarı zamanlı öğretim görevliliği ve Kadir Has Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir.

Dört yıl TBD (Türkiye Bilişim Derneği) İstanbul Şube YK başkanlığı yapan Karadağ, 1998-2020 yılları arasında TBD’de yönetim kurullarında görev almıştır.  1998 yılından beri devletin bilişim strateji çalışma gruplarında yer almaktadır. İstanbul Bilişim  Platformu’nun kurucusudur. İlk, orta, lise ve üniversitelerde “Bilişim” ile ilgili 100’den fazla seminer vermiştir.

Karadağ, 1988 yılında Türkiye’de ilk kez 6.sınıf öğrencilerine kodlama anlatmıştır. Yaklaşık 6 yıldır, çocuklara yönelik kodlama, robotik programlama, yapay zeka, oyun geliştirme eğitimleri ve projeleri yapmaktadır