Bir Sayfa Seçin

Dijital Pazarlama Araçları ve Taktikleri

“Yeni müşteriler kazanma ve yeni pazarlara açılmanın en önemli aracı” “İşe ya interneti katacaksın ya da işi bırakacaksın!”

 

Dijital Pazarlama Araçları ve Taktikleri

“Yeni müşteriler kazanma ve yeni pazarlara açılmanın en önemli aracı”                                                    “İşe ya interneti katacaksın ya da işi bırakacaksın!”

                                               Levent Karadağ, Bilişim ve Dijital Stratejiler Uzmanı – İstanbul Academy

ÇORLU Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerindendir. Sanayi 4.0, dijital pazarlama, makinelerin interneti, mobil pazarlama; dünyada olduğu gibi ülkemizinde ana gündemlerinin başında geliyor. Türkiye’de internet kullanıcıları sayısı, 50 milyona yaklaşıyor. Akıllı telefon kullanıcıları sayısı, 42 milyonu aştı. İntrnet kullanıcılarının %97’si ürün ve hizmet almadan önce internetten araştırma yapıyorlar. İnternet kullanıcılarının %86’ı sosyal ağları kullanıyorlar.

Yukarıdaki gelişmeler gösteriyor ki,  Çorlu’daki firmanın rakibi Çorlu’da değil, Çin’dedir, Bangladeş’te veya Almanya’dadır. Aynı şekilde oradaki firmaların rakibi de Çorlu’daki firma olabilir. Küresel rekabette avantaj elde etmenin en önemli yolu “işe interneti katmaktır.

Seminerin amacı:  Daralan pazarda, dijital azarlama (İnternetten pazarlama) araç ve yöntemlerini kullanarak mevcut müşterilerin sadakatini arttırma, yeni müşteriler bulma ve yeni pazarlara açılmanın yolları hakkında ipuçları vermektir.  Ayrıca pazarlama ve satış maliyetlerini az indirirerek, pazarlama ve satış performansını arttırmaktır.

Seminerin İçeriği

  1. Pazarlama odaklı websitesi nasıl olmalıdır?
  2. Dijital pazarlama strateji ve taktikleri
  • Dijital pazarlama ve dijital İletişime bakış
  • Online pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama, İçerik Pazarlaması vb. yöntemlerine genel bakış.
  • Online ortamlarda nasıl müşteri bulunur?
  1. Websiteniz Google Uyumlu mu? Hizmetleriniz Google’da ön sıralarda nasıl çıkar? (SEO, SEM)
  2. Daha az reklam bütçesiyle daha çok müşteri adayına ulaşmanın yolları
  3. Websiteniz mobile uygun değilse kapatın daha iyi. Mobile web sitesi nasıl uyarlanır? Mobil uygulamaları iş ve pazarlama süreçlerime nasıl dahil ederim?
  4. Online ortamların yanlış kullanılmazı neden müşteri kaybına yol açıyor?
  5. Online pazarlama performansınızı nasıl ölçebilirsiniz?
  6. Size yol gösterecek Türkiye’den başarılı örnekler

 

Kimler Katılmalı: Pazarlama, satış, halkla ilişikiler, insan kaynakları, bilişim profesyonelleri, girişimciler, küçük ve orta boy işletme sahipleri.


 

 

Levent Karadağ Özgeçmişi

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden 1988’de mezun oldu. 1986 -1990 arasında  başta Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi başta olmak üzere birçok özel eğitim kurumunda ‘bilgisayar programlama’ dersleri verdi. Türkiye’nin önde gelen firmalarında Sistem Analisti, Takım Lideri, Proje Yöneticisi, Bilgi Sistemleri Yöneticisi, İş Geliştirme ve Pazarlama Yöneticiliği, Genel Müdürlük görevlerinde bulundu.

Karadağ, çok sayıda eğitim içeren AB ve Kalkınma Ajansı projesi tasarlamış ve yürütmüştür. 2000 yılından beri Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi yönetimde yer alarak, KOBİ Bilişim, Dijital Yaşam, Sosyal Medya, Akıllı Şehirler, Uzaktan Eğitim, Proje Yönetimi gibi çok sayıda ulusal ve uluslar arası sempozyum ve kongre organizasyonu gerçekleştirmiştir. Bu organizasyonlarda 300’den fazla yabancı konuşmacı yer almıştır.  Karadağ, Kadir Has Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinde yarı zamanlı Öğretim Görevliliği yapmıştır. Çok sayıda TV Programlarında yer aldığı gibi 4 yıldır çeşitli gazetelerde yazarlık yapmaktadır. Yayınlanmış kitapları; Uygulamalı BASIC Programlama Dili (1990, 60 bin baskı), Ev Kadınlarının İnternet El Kitabı (10 bin baskı), İnternet Pazarlama ve Başarı Öyküleri (2009, 2000 Baskı), Ailenin İnternet Klavuzu (2011, 150 bin baskı), E-Ticaret ve İnternet Girişimciliği Atölyesi (2011, 2012, 7.000 Baskı). Akılı Şehirler Akademik Bildiriler Kitabı editörlüğü (2012 yılı)

Dört yıl TBD (Türkiye Bilişim Derneği) İstanbul Şube YK başkanlığı yapan Karadağ halen TBD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesidir.  Karadağ, halen çeşitli eğitim kurumlarında proje yönetimi, dijital pazarlama, sosyal medya, online itibar yönetimi, yazılım projeleri yönetimi, takım yönetimi eğitimleri vermektedir. BLM Bilişim Teknolojileri, Bilişim Atölyeleri, İstanbul Academy, e-Teknoloji kurumlarında proje kooordinatörü görevlerinde bulunmaktadır.

e-Teknoloji firması olarak Türkiye’nin ilk 100’deki firmalardan markalara ve küçük –orta ölçekli çok sayıda firmaya dijital pazarlama hizmetleri vermekteyiz.